10 steekwapens ingeleverd bij lokale actie

HILVERSUM Landelijk heeft de inleveractie ruim 3.300 wapens opgeleverd. In Hilversum is een bescheiden bijdrage geleverd aan dit eindtotaal. Op de Bonairelaan 4-6, het tijdelijke politiebureau, zijn vorige week straffeloos tien steekwapens ingeleverd, zo heeft de gemeente laten weten. 

“Met deze ingeleverde wapens en opbrengst is Hilversum weer een stukje veiliger”, meldde burgemeester Pieter Broertjes eind vorige week in een persbericht. “We zien dat wapengebruik toeneemt de laatste jaren en dat baart ons zorgen. De Week van de Veiligheid is een uitstekend initiatief om onder andere dit thema onder de aandacht te brengen. Het is goed dat er gehoor is gegeven aan de oproep en we blijven via alle mogelijke manieren erop wijzen dat dit voor ieders veiligheid het meest verstandig is", voegde de burgervader eraan toe. 

Vooral jongeren en jongvolwassenen zijn aangemoedigd hun steekwapen in te leveren tijdens de inleveractie, zo verklaarde de gemeente Hilversum. Deze landelijke actie was een onderdeel van de Week van de Veiligheid. Hilversum nam samen met andere gemeenten uit de regio Gooi- en Vechtstreek deel aan deze inleveractie. 

Anoniem

Het inleveren van de wapens gebeurde anoniem in een inleverton die in Hilversum op het tijdelijke politiebureau stond. Mensen die een wapen in bezit hadden, konden gedurende de actie hun wapen straffeloos deponeren in de speciaal daarvoor bestemde container. De inleveractie is landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.