Michelle Niessen (links) en Fanny Blaauwendraad (rechts) willen hun woningen graag verduurzaamd zien worden.
Michelle Niessen (links) en Fanny Blaauwendraad (rechts) willen hun woningen graag verduurzaamd zien worden. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Project geannuleerd, maar deel bewoners Ludenstraat wil toch verduurzaming van hun woning

Buurt / wijk

Binnen is het fris en vochtig en dan moet de winter nog komen. Het wordt tijd dat er wat gebeurt aan de huizen in de Ludenstraat. Verduurzaming van de woningen stond op de agenda van de woningcorporatie, maar het project is inmiddels van de baan. Dit tot ergernis van een aantal bewoners en overigens ook tot teleurstelling van de Alliantie zelf. “Ik heb heel veel zorgen over dit huis”, aldus een bewoonster. 

“Mijn jongste kruipt, maar die krijgt altijd blauwe handen als hij hier over de grond kruipt”, aldus Fanny Blaauwendraad terwijl ze naar de woonkamervloer wijst. Het neerleggen van dikke speelmatten maakt niets uit. Dat werkt niet tegen de kou. Na een paar uur thuiswerken aan haar eettafel achter in de woonkamer is haar lichaam ijskoud. 

Vanaf het nieuwe jaar moet zij elke dag naar kantoor, omdat anders de stookkosten zo hoog worden dat zij de gasrekening niet meer kan betalen als alleenstaande moeder. En omdat het zo tochtig en vochtig is, meldt de schimmel zich binnen een paar dagen op de kozijnen. Haar straatgenoot Michelle Niessen knikt instemmend. In haar huis is het exact hetzelfde.