ZZDP Architecten won met H-Park de Vakprijs.
ZZDP Architecten won met H-Park de Vakprijs. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversumse Architectuurprijzen gaan dit jaar naar H-Park en villa Bachlaan

Cultureel

Wat de laatste jaren opvalt is dat er toch wel wat gemakzuchtig gebouwd wordt. Dat zei voorzitter Peter van Dulst van de Hilversumse Architectuurprijs (HAP) tijdens de feestelijke uitreiking van de architectuurprijzen over 2019 en 2020. Maar, voegde hij snel toe, ‘behalve de tien genomineerde panden.’

Pakweg 150 belangstellenden - vooral met mensen uit de architecten- en bouwwereld - waren donderdagavond naar de Burgerzaal in het Hilversumse raadhuis gekomen waar voor de zevende keer de prijsuitreiking van deze architectuurprijs plaatsvond. Ook dit keer viel er veel te kiezen. Dat gold zowel voor de vakjury, onder leiding van voorzitter Dick van Gameren, als voor de stemmers van de Publieksprijs: een samenwerking tussen de Gooi en Eembode en De Gooi- en Eemlander.

Uiteindelijk viel de keuze van de vakjury op het H-Park project op de Oude Amersfoortseweg (ZZDP Architecten). “Van een ontoegankelijke achterkant in de stad is het H-park tot een levendig en toegankelijk hart midden in de stad geworden”, aldus de jury. “Het maatschappelijke ..