Adam Hancer: "Ik heb juist een voorbeeldfunctie."
Adam Hancer: "Ik heb juist een voorbeeldfunctie." Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ondernemer Adam Hancer: ‘Er wordt een totaal verkeerd beeld van mij neergezet’

Politie

Hij zit inmiddels niet meer vast, maar nog altijd antwoordt Adam Hancer ‘nee’ op de vraag of het goed met hem gaat. “Er wordt een totaal verkeerd beeld van mij neergezet. Ik heb juist een voorbeeldfunctie, wil mensen helpen. Niemand heeft last van mij.”

De 50-jarige Hancer werd maandag opgepakt na een integrale controle in zijn winkels - MH Shop - aan de Kleine Drift en de Stationsstraat. De gemeente en de politie kwamen dinsdag met een verklaring dat de Hilversummer was opgepakt voor verboden wapenbezit en overtreding van de Opiumwet. In de winkel, aldus de politie, werden namelijk diverse kogelpatronen en verschillende ‘druggerelateerde goederen’ (ponypacks, weegschalen en versnijdingsmiddelen) aangetroffen. 

Op dat moment was Hancer zelf in de winkel aanwezig. Klanten helpen. “Zij (de politie onder andere, red.) kwamen met wel vijftien man binnen. Gingen overal doorheen. De kelder in. Ik bleef ondertussen maar gewoon mijn klanten helpen”, vertelt hij. “Toen vonden zij van die ponypack..