Wethouder Floris Voorink en Karin Kos van het Goois Natuurreservaat verrichtten de officiële openingshandeling.
Wethouder Floris Voorink en Karin Kos van het Goois Natuurreservaat verrichtten de officiële openingshandeling. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Rondje Hilversum is meer dan alleen een sportief uitje en ‘bijna therapeutisch’

Natuur en Milieu

Vooraf hadden zich al 224 sportievelingen ingeschreven voor de tiende editie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally - over het bekende ‘witte voetjes pad’ rondom Hilversum - en ook op de dag van het evenement zelf kwamen daar nog 86 deelnemers bij. Het werd zondag een heerlijke wandeldag, waarbij nagenoeg iedereen het droog hield.

Als sportwethouder Floris Voorink en directeur-rentmeester Karin Kos van Stichting Goois Natuurreservaat (GNR) de tiende editie van de maximaal 26 kilometer lange wandelroute om 10.15 uur openen, is een groot aantal wandelaars al vertrokken. “De eerste mensen waren hier al om 7.30 uur”, vertelt een vrijwillige medewerker bij de inschrijfbalie in het VPRO-gebouw op het Media Park. “Ze willen op tijd thuis zijn, denk ik. Vanmiddag gaat het regenen.”

Toch zijn er nog genoeg mensen die zich op dat moment inschrijven voor (een deel van) de route, met start en finish op dat Media Park. Een djembé band van het Gooisch Fanfare Orkest zorgt voor het nodige vermaak. Ondertussen kijkt organisatiewoordvoerder Ben Bus tevreden om zich heen. “We hebben..