'Gif'
'Gif' Foto: Annemiek van der Kuil

Vrijdag 5 november

Natuurwerkdagen 

9.00 uur | MediaPark

Tijdens de Natuurwerkdagen op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan we op het Media NatuurPark aan de slag met diverse werkzaamheden om zo de biodiversiteit op het terrein te vergroten. Jouw hulp is daarbij nodig!

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling Het leven en werk van Dudok. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Gezellige inloop middag

14.30 uur | Wijkcentrum en
speeltuin de Zoutkeet

Wilt u eens een praatje maken met buurtgenoten, een kopje koffie, thee of een borreltje drinken of gewoon eens langskomen? Dat kan. Elke vrijdag vanaf 14.30 tot 17.00 uur.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Zaterdag 6 november

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch, omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. Daarnaast zijn de planten niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan planten van één plantenfamilie bij elkaar. In de herfst en aanloop naar de winter blijft de tuin ons verrassen, met onverwacht mooie taferelen en laat bloeiende planten. De tuin blijft daarnaast ook een oase van rust. Dagelijks geopend.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven! Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of mail contact@eliworx.fit.

Expositie 94 

10.30 uur | Regenboogkerk

Max Eilander heeft de natuur als inspiratiebron met teken- en schilderwerk uit de omgeving van Hilversum en Deventer. Anet Kazemier exposeert met bronzen kinderen spelend op een boomtak.

Ondernemen

13.00 uur | Bibliotheek Hilversum

'Verbeter de wereld, begin een bedrijf'. Vier jonge, succesvolle duurzame ondernemers komen in de bibliotheek vertellen over hun bedrijf. Kom luisteren en proeven en doe inspiratie op voor een duurzamere wereld.
Gratis toegang.

Bingo voor jong en oud

19.30 uur | Wijkcentrum en
speeltuin de Zoutkeet

Gezellige bingo in de Zoutkeet. 

Klimaatwake

20.00 uur | Oud-Katholieke
St. Vitus Kerk

Wie wakker ligt van het klimaat is van harte welkom bij de Oud-Katholieke kerk St. Vitus aan het Melkpad om te waken voor het klimaat. De kerk is vanaf 20.00 uur de hele nacht open. Dit is onderdeel van
www.deklimaatwakers.nl.

Jazzconcert 

20.15 uur | Theater De Dillewijn
Stichts End 57, Ankeveen

The Ghost, The King and I. Door klassiek geïnspireerde jazz in Theater De Dillewijn op zaterdag 6 november 2021. Kaarten à € 19,- via www.dedillewijn.nl.


Zondag 7 november

Wandeling na verlies

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Fietstocht 

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

'Moderne Bouwkunst'. Een verrassende tocht langs Hilversumse monumenten uit het Interbellum. Het eerste deel van de tocht voert langs werken van Dudok. Het tweede gedeelte gaat naar het voormalig sanatorium Zonnestraal. Voor tickets zie www.dudokarchitectuutcentrum.nl.

Architectuurwandeling 

14.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Architectuurwandeling Van Gooise omroepvilla’s tot mediapark. Een bijzondere wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa’s. Voor tickets zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

‘GIF’

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Theatergroep Troost speelt hun nieuwste productie ‘GIF’. "Wij zijn … een man en een vrouw. Die eerst een kind verloren hebben, toen zichzelf en toen elkaar." Op de begraafplaats waar hun enige kind ligt begraven ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst nadat ze zes jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Aanleiding voor de ontmoeting is een brief waarin de herbegrafenis van hun zoon wordt aangekondigd. Er is gif in de grond van het kerkhof gevonden. Hoe verschillend zij zijn omgegaan met hun verlies wordt pijnlijk duidelijk. Een voorstelling over rouw, verlies en troost. Een ontroerend stuk, zonder loodzwaar te worden, maar met messcherpe teksten die je soms tot op het bot raken, maar je ook laten smelten. Reserveren/coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 18,-.

Pianoduo 

16.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Een paar seizoenen geleden konden we Lestari Scholtes en Gwylim Janssens beluisteren in een indrukwekkende bewerking voor quatre-mains van de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Een bijna vanzelfsprekend vervolg komt nu aan bod: de sprookjeswereld van Duizend-en-een-nacht in Rimski-Korsakovs Sheherazade. En verder… La Belle Excentrique, een suite van vier korte nostalgische dansen, vol humor en muzikale kwinkslagen. Neemt u dus de ondertitel ‘Fantasie sérieuse’, die Erik Satie het werk meegaf, maar niet al te serieus.

Dinsdag 9 november

Gespreksgroep

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Viore organiseert gespreksgroep 'Als genezen niet meer mogelijk is' voor wie leeft met kanker;, het gaat om verwerking en aanvaarding. Kosten € 30,- voor zes bijeenkomsten. aanmelden@viore.org of viore.org/gespreksgroep-als-genezing-niet-meer-mogelijk-is.

Filmavond 

20.15 uur | Filmtheater Hilversum

'Movies that Matter: Antigone'. In deze film komen Antigone en haar familie erachter dat voor immigranten gerechtigheid heel eigen spelregels heeft. Het gaat over een vrouw die de wet breekt uit loyaliteit aan haar familie. Er wordt Frans gesproken en Engels ondertiteld.

Woensdag 10 november

Yoga bij ziekte en herstel

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Yoga bij ziekte en herstel, bedoeld voor mensen die leven met kanker. Rustgevende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen aangepast aan ieders mogelijkheden. € 5,- per keer. viore.org/programma/yoga-bij-ziekte-en-herstel of aanmelden@viore.org.

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor iedereen
die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Symposium 

13.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

'Energie-Realisme'. De lopende discussie betreffende de energietransitie in Nederland is gericht op zon, wind en biomassa. Dit symposium brengt ook andere opties onder de aandacht zoals aardgas, waterstof en nieuwe vormen van kernenergie. Tickets: www.energie-realisme.nl.

Schrijven helpt

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Maak je eigen geschreven levensverhaal. Weergave van wat jij waardevol vindt. Vorm je persoonlijke leidraad bij toekomstige vragen en keuzes in het leven met kanker. Aanmelden en info: aanmelden@viore.org of viore.org/agenda. Acht bijeenkomsten € 40,-.

Ombudsteam PvdA 

19.30 uur | Lopes Dias

In 10 jaar hebben wij al 1000 mensen kunnen helpen. Om nog meer mensen te kunnen helpen hebben wij besloten om ook een spreekuur te starten in wijkcentrum Lopes Dias. Elke eerste en derde woensdag van de maand. Onze hulp is gratis.

Donderdag 11 november

Gehoorverlies

10.00 uur | Groot Kievitsdal

De toekomst van het horen; Alles wat u wilt weten over gehoorverlies. Sprekers: Prof. dr. Sophia Kramer, professor auditief functioneren, Dr. Kees Kalisvaart, klinisch geriater, Taco Drok, hoorspecialist. Aanmelden: www.ecoutez.nl/najaarsevent.

Nabestaandengroep

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Bijeenkomsten voor nabestaanden (niet langer dan 3 jaar en niet te recent) met thema’s als: afscheid, zorg voor jezelf, herinneren, hoe verder? Naast praten doen we ook o.a wandelen en koken. Meer info: aanmelden@viore.org. Kosten € 40,-.

Vragenuurtje 

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Vragenuurtje voor hormoontherapie bij borstkanker. Een oncologieverpleegkundige van Tergooi geeft info, antwoorden, tips voor beter omgaan met bijwerkingen. Info viore.org, aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Engelenhealing 

19.30 uur | Praktijk LAV

Een avond van 1,5 uur met een engelenhealing. Breng je wensen in en laat de engelen de healing voor jou inzetten. Voor jou wanneer je wat te healen hebt en dat in een veilige omgeving wilt doen. Www.lisetteanne.com, info@lisetteanne.com.

Vrijdag 12 november

Tai chi lessen (senioren)

10.00 uur | Corversbos

Tai chi lessen op vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur op de sportvelden achter de Schuttersweg (door het fietstunneltje). Initiatief van Senver.nl. Aanmelden via inschrijving@senver.nl. Eerste les gratis om te kijken of het bevalt.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld ze dan via Gooiagenda.nl.
Gaat uw activiteit niet door?
Verwijder hem dan uit de agenda of wijzig uw tekst.