De buurtsuper doet een nieuwe poging.
De buurtsuper doet een nieuwe poging. Archieffoto: Bastiaan Miché

Nieuwe petitie buurt tegen gewenste verhuizing Hoogvliet

HILVERSUM Dezelfde wens van de ondernemer leidt tot eenzelfde reactie van omwonenden. Nu de Hoogvliet een nieuwe poging doet van Chatham te verhuizen naar het oude pand van de Stam Garage is er een nieuwe onlinepetitie gestart om dit te voorkomen.

Net zoals in 2019, toen de verhuiskwestie al speelde, is de oproep vanuit de buurt duidelijk: Nee tegen de Hoogvliet verhuizing (de titel van de actie op www.petities.com). Arnoud van Laer is de initiatiefnemer. In zijn begeleidende tekst geeft hij aan dat de komst van de supermarkt naar het pand op de Bosdrift-Nieuwlandseweg onwenselijk is.
In zijn optiek gaat dat geheid leiden tot verkeersdrukte, parkeerproblemen en overlast van bevoorrading. In een buurt met twee scholen, drie kinderdagverblijven met de nodige beweging aan schoolgaande kinderen en ook nog eens twee begraafplaatsen en diverse scoutingverenigingen is het vragen om ellende. Inmiddels hebben 98 mensen de petitie ondertekend.
Sinds september is het verhuisspel weer op de wagen, nadat twee jaar terug door de politiek was geconstateerd dat er voor deze verhuizing geen draagvlak was. De supermarkt doet nu een nieuwe poging de locatie aan de Admiraal de Ruijterlaan te kunnen verlaten om vervolgens intrek te kunnen nemen in de voormalige garage aan de Bosdrift. Uit eigen onderzoek is gebleken dat dit nog altijd de beste en eigenlijk enige optie is. De huidige zaak grondig aanpakken, is geen mogelijkheid, want verbouwing en uitbreiding doen geen recht aan de wensen en de eisen van een buurtsuper anno 2021. Dat is allemaal wel te realiseren een paar honderd meter verderop. Het college steunt dit voorstel.