Afbeelding
Foto: Gooi en Eembode

Ondernemers driehoek: ‘Gemeente laat ons in de kou staan’

Buurt / wijk

Al tijden zitten ze met de handen in het haar. Ondernemers van de Larenseweg, Kleine Drift en Zuiderweg willen aan tafel komen bij de gemeente om constructief mee te kunnen denken en te praten over de geplande ontwikkelingen. Ze zijn immers ook belanghebbenden als het gaat om de door de gemeente gewenste herontwikkeling van deze driehoek. Vooralsnog vernemen ze uit het raadhuis taal noch teken. Iets wat de gemeente ontkent.

De zwarte koeienletters, die voor het raam zijn geplakt, zijn niet te missen. ‘De gemeente maakt er een zooitje van’ is duidelijk leesbaar. “Denk maar niet dat ik dit voor de lol heb opgeplakt”, aldus ondernemer Adoui; spreekbuis van de inmiddels verenigde ondernemers van de bovengenoemde straten. 

Tureluurs worden de ondernemers van de driehoek, zoals de inmiddels ingeburgerde omschrijving luidt, van de opstelling van de gemeente. Ondanks herhaalde verzoeken krijgen ze maar geen voet aan de grond in het Dudokpark 1 (het adres van het raadhuis). “We vragen niet om geld, maar om eerlijkheid, duidelijkheid en transparantie van de gemeente”, is de uitleg van vertegenwoordiger van de ondernemers.