Wethouder Gerard Kuipers (rechts) bij Brasserie Monsees.
Wethouder Gerard Kuipers (rechts) bij Brasserie Monsees. Foto: ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Met nieuwe imago-campagne wil Hilversum ook mensen uit de omgeving bereiken

Cultureel

HILVERSUM - Het versterken van het imago van Hilversum en de stad top of mind maken bij potentiële bezoekers in de regio. Dat is de gedachte achter de nieuwe campagne ‘Ontdek Hilversum’. 

Wethouder Gerard Kuipers verrichtte donderdag de aftrap van deze campagne door de nieuwe stadsplattegrond van Hilversum in ontvangst te nemen. Dit deed hij door op de fiets verschillende Hilversumse hotspots te ontdekken zoals de gloednieuwe Brasserie Monsees in de Biersteeg in het centrum. “Hilversum heeft zoveel te bieden en er valt ontzettend veel te ontdekken”, aldus de wethouder. “Bijvoorbeeld deze nieuwe Brasserie Monsees, verstopt in de Biersteeg. Hilversum bruist en zit vol verrassingen. Of dit nu gaat om onze prachtige natuur, het ruime winkelaanbod, onze goede horeca, de bijzondere architectuur, de media en het culturele aanbod, Hilversum is een stad vol verborgen parels.’

Hilversum Marketing is deze imago-campagne gestart om de ‘kernkwaliteiten’ van Hilversum in de spotlights te zetten. Thema’s die daarbij horen zijn winkelen, natuur, eten en drinken, cultuur, architectuur en media. Naast de gebruikelijke reclame langs de invalswegen in Hilversum, op de schermen op het stationsplein en de Groest, de Uitagenda en via social media, zet Hilversum dit keer ook in via digital out of home. Hiermee worden via digitale schermen in sportscholen en supermarkten inwoners bereikt uit onder andere Utrecht, Amersfoort en Almere.

Hilversum Marketing is een samenwerking aangegaan met drie bekende travel- en lifestyle influencers om het imago van Hilversum als creatieve mediastad verder te versterken. Zij bezoeken enkele hotspots en doen daar verslag van in de vorm van een blog of ‘een city guide’ op hun website en via stories en posts op social media. De campagne loopt nog tot en met eind november. Op de website www.livehilversum.nl/ontdek zijn naast de Hilversumse hotspots ook drie nieuwe ‘24 uur’ routes te vinden waarbij de bezoeker kennis maakt met een volgens Hilversum Marketing ‘creatief, kidsproof en avontuurlijk Hilversum’.