Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Lezing over zeespiegelstijging en biodiversiteit: ‘Houdt Hilversum de voeten droog?’

Natuur en Milieu

HILVERSUM - ‘Houdt Hilversum de voeten droog?’ Dat is het thema van een lezing, door GroenLinks Hilversum, over de zeespiegelstijging en biodiversiteit. Wetenschapper Jaap Kwadijk en gepassioneerd verteller over biodiversiteit Martin Stevens komen aan het woord.

Kwadijk doet onderzoek op het gebied van water en klimaatverandering. Hij is houdt zich bezig met vragen over de stijging van de zeespiegel, zoals waar komt het door en wat moeten we doen om die stijging te voorkomen. Maar vooral over wat er moet gebeuren in lage landen als die stijging doorzet. 

In zijn lezing zal hij hierover vertellen. Wat betekent klimaatverandering en zeespiegelstijging voor Nederland en tot wanneer houden we de voeten droog in Hilversum? En niet onbelangrijk: kunnen we zelf wat doen?

Martin Stevens legde de basis voor zijn uitgebreide plantenkennis bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Als beheerder van een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten legde hij een heemtuin aan en bracht zijn liefde voor de natuur over op vele bezoekers. Nu kweekt hij wilde planten en is actief betrokken bij het Levend Archief en Wilde Weelde. Vragen die tijdens de lezing aan bod komen zijn: Is het planten van (inheemse) planten een oplossing voor wateroverlast? En hoe helpt het tegen hittestress?

De bijeenkomst is een initiatief van GroenLinks Hilversum en vindt plaats op dinsdagavond 16 november tussen 19.30 en 22.00 uur bij VONK in de Wijk aan de Larenseweg 139 in Hilversum. Na afloop is er nog gelegenheid om wat te drinken. Deelname is gratis. Van te voren aanmelden is gewenst. Dat kan via hallo@vonkindewijk.nl.