Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Overwinning Altius tegen Olympia is na drie nederlagen ‘wel weer goed voor het moraal’

Sport

De wedstrijd tussen het thuisspelende Altius en Olympia was geen duel voor watjes, maar voor kerels. Na het eindsignaal van een stevige derby met veel forse overtredingen stond in het voordeel van Altius, nog net voor het invallen van de duisternis, 3-0 op het scorebord.  

Deze overwinning konden de oranjehemden van trainer Ilji van der Horst goed gebruiken. De ploeg kende een zeer matige seizoenstart. Voor het duel tegen Olympia stonden zij na zes gespeelde wedstrijden met vier punten op een beschamende elfde plaats. Slechts één keer winst tegen het zwakke VVZ’49 uit Soest en een gelijkspel in de eerste competitieronde tegen Hilversum.

“Dit hadden we inderdaad even nodig”, opende de Altius trainer na afloop van het beladen duel. “Niet dat we in paniek zijn; ondanks de drie eerdere verliespartijen met onder andere de 9-2 nederlaag vorige week uit bij Jonathan in Zeist. We zijn met de jonge ploeg nog steeds in een opbouwfase. Dat doen we stap voor stap. Deze overwinning is wel weer goed voor het moraal.”

Een der..