Anja Wijnands.
Anja Wijnands. Foto: Bastiaan Miché

Adviesraad corrigeert foutieve informatie in raadsvoorstel

Politiek

Hoewel het beleidsstuk dezelfde naam draagt, is de inhoud toch wezenlijk anders. Als de inhoud verandert, kunnen adviezen van de Adviesraad Sociaal Domein niet zomaar worden overgenomen in het gewijzigde document. Dat is wel gebeurd. Het adviserende orgaan heeft de omissie, of hoe je het noemen wil, inmiddels naar eigen zeggen ‘rechtgezet’. 

Begin deze maand heeft de Adviesraad Sociaal Domein ongevraagd advies gegeven op het regionale plan Naar een financieel gezond sociaal domein. In dit Gooise actieprogramma ligt de focus op meer grip krijgen op de kostenbeheersing van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) en de Jeugdhulp. Al jaren moeten gemeenten miljoenen bijplussen en dat moet beter beheersbaar worden. 

Tijdens de raadscommissievergadering van 13 oktober, waar het aangevulde stuk ten opzichte van februari dit jaar aan bod kwam, kwam naar voren dat adviezen van de Adviesraad verkeerd zijn opgenomen in de informatie naar de politiek. Zo was er te lezen dat het adviserende orgaan positief geadviseerd zou hebben over het organiseren van dagbesteding als algemene voorzi..