Meer besmettingen, vragen Leefbaar

HILVERSUM Het aantal coronabesmettingen blijft ook in 't Gooi en de Vechtstreek verder toenemen. Ondertussen leidt ook de coronapas steeds vaker tot ophef en heeft Leefbaar Hilversum hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Eerst de cijfertjes. De GGD Gooi en Vechtstreek laat woensdag weten dat het aantal positieve coronatests deze week verder toenam. De afgelopen zeven dagen werden in deze regio gemiddeld per dag gemiddeld 53 op de 100.000 inwoners positief getest, de week hiervoor waren dit per dag gemiddeld 48 op de 100.000 mensen. Ook het aantal bezoekers aan de teststraat nam toe. De afgelopen 7 dagen bezochten gemiddeld 757 mensen per dag de teststraat. De week hiervoor waren dit gemiddeld 487 bezoekers per dag.
Inmiddels geldt op veel (sport)plekken de coronapas als entreeticket. Dat leidde op verschillende plekken tot het nodige chagrijn, maar (voor zover bekend) bleven grote incidenten uit. Wel heeft eenmanspartij Leefbaar Hilversum het college om opheldering gevraagd. Fractievoorzitter Mirjam Kooloos, sowieso tegen de coronamaatregelen van het kabinet, stelt dat de gemeente veel inwoners nu uitsluit van bijeenkomsten over de toekomst van Hilversum (2040-bijeenkomsten).

Meer over corona en de vragen van Leefbaar op Gooieneembode.nl/extra