Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hockeymannen Hilversum staan na 6-3 zege keurig vijfde in overgangsklasse

Sport

De hockeymannen van de Hilversumse Mixed Hockey Club hebben zondag tijdens de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop goede zaken gedaan. Zonder publiek langs de kant versloeg de formatie Alecto uit Leiderdorp met 6-3. Hierdoor stijgen de Hilversummers van de zevende naar de vijfde plaats in de overgangsklasse B.

De spelers van beide ploegen hadden lak aan het feit dat in een mistroostige ambiance zonder publiek moest worden gehockeyd. Direct na het eerste fluitsignaal werd de aanval gezocht. Binnen vijf minuten waren er twee strafcorners; eerlijk verdeeld over beide ploegen. Het was Alecto dat het eerst scoorde; waarop Sander van de Walle direct daarop de gelijkmaker noteerde. Dat de mannen van coach Peter Hotulanus bij de rust met 2-1 achter stonden, hadden zij vooral aan zichzelf te wijten. Na de flitsende openingsfase zakten de Hilversummers tegen de ondergrens aan. Er werd slordig gespeeld en vaak overgespeeld naar de verkeerde kleur. Het miste de juiste focus en vooral agressiviteit.