De omgeving rondom winkelcentrum Seinhorst is één van de genoemde locaties.
De omgeving rondom winkelcentrum Seinhorst is één van de genoemde locaties. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bewoners in Oost - de ‘prOOSTers’ - pleiten voor meer en diverse horeca in hun wijk

Buurt & Wijk

Hilversum-Oost is voor veel jonge gezinnen uit bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht, die op zoek zijn naar ruimte en groen, een populair gebied. Aan de andere kant echter is het er ook een beetje saai is de gedachte. Er mag wel wat kwalitatief goede horeca bij. Probleem is alleen dat er niet zo veel geschikte locaties zijn.  

Een groep jonge ouders, met name uit postcodegebied 1223, werkt inmiddels vanuit het buurtinitiatief prOOST nauw samen. Met adviesbureau First Mate en met financiële steun van de gemeente Hilversum deden zij de afgelopen maanden onderzoek naar de behoeften en mogelijkheden voor horeca in de wijk. Het resultaat? Oost biedt mooie kansen.

Even terug naar het begin. Enkele jaren terug startte in Oost een groep ouders met het ‘verhogen van de saamhorigheid in de wijk door het bevorderen van onderling contact’, schrijven zij in een persbericht. In simpele taal: met elkaar een borrel drinken of een keer barbecueën, bijvoorbeeld op het Wegaplein. De app-groep die daaruit ontstond, ‘prOOST’ geheten, bestaat inmiddels uit meer dan 250 oud..