Massage bij kanker.
Massage bij kanker.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 19 november

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling Het leven en werk van Dudok. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Gezellige inloopmiddag

14.30 uur | Wijkcentrum
de Zoutkeet

In verband met coronamaatregelen drie weken vervallen.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Concert: 'Paris & Satie' 

19.30 uur | Globe in het MCO

Het programma: werken van Maurice Ravel, Claude Debussy, Georges Bizet, Marc Barthomieu, Karl Jenkins en Erik Satie.
Hoogtepunt van de avond is de uitvoering van de balletmuziek 'Mercure' van Erik Satie uit 1924. Toegang gratis met controle van QR.

‘Pianohuis’

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Ella & Her man spelen ‘Pianohuis’.
Na de Zilveren Anjer met 'Myn Skip', muziektheater met een huis vol instrumenten. Reserveren/coronacheckverplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 18,-.

Zaterdag 20 november

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch, omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. Daarnaast zijn de planten niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan planten van één plantenfamilie bij elkaar. In de herfst en aanloop naar de winter blijft de tuin ons verrassen, met onverwacht mooie taferelen en laat bloeiende planten. Dagelijks geopend.

Bazaar

10.00 uur | Leger des Heils

Een gezellige bazaar die we mogelijk maken binnen de dan geldende coronamaatregelen.

Opening Bosdrift 

10.00 uur | Begraafplaats Bosdrift

Na een lange renovatie opent de Bosdrift (begraafplaats & monumentaal pand) nu opnieuw haar deuren. Kom binnen kijken tijdens het open huis op zaterdag en zondag 20 en 21 november (10.00 -16.00 uur).

Usui reiki 1 workshop

10.00 uur | Praktijk LAV

Een weekend workshop waarin je leert hoe je je eigen helende krachten kunt inzetten om jezelf en anderen bij te staan in het zelfgenezend vermogen. Www.lisetteanne.com.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven! Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Expositie 94 

10.30 uur | Regenboogkerk

Max Eilander heeft de natuur in de omgeving van Hilversum en Deventer als inspiratiebron voor zijn teken- en schilderwerk.
Anet Kazemier exposeert met bronzen kinderen spelend op een boomtak.

Bingo 

19.30 uur | Wijkcentrum
de Zoutkeet

Bingo vervallen in verband met coronamaatregelen.

Afgelasting concert

20.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Het geplande concert van de HOV samen met het Toonkunstkoor Hilversum d.d. 20 november in het MCO kan helaas niet doorgaan. De oplopende coronabesmettingen die ook het koor hebben getroffen zijn er de oorzaak van dat deze zeer moeilijke beslissing genomen moest worden. Na de aanvankelijke vreugde van eindelijk weer kunnen repeteren door koor en orkest is het heel naar dat zo vlak voor de concertdatum de corona weer roet in het eten gooit. De bezoekers die reeds kaarten hebben gekocht zullen worden bericht door het MCO. Terugbetaling van de kaartjes wordt tevens door het MCO geregeld. Voor informatie over activiteiten en concerten in het komende jaar kunt u terecht op de websites van de HOV en het Toonkunstkoor. toonkunsthilversum.nl en hilversumseorkestvereniging.nl.

Zondag 21 november

Gooise Operette

14.30 uur | De Kruisdam

Het optreden van de Gooise Operette op zondag 21 november is afgelast!

‘Luister’

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Ze zijn een weekend bij elkaar voor een meditatieretraite. Om nader tot zichzelf te komen. Of nader tot elkaar. Om balans te vinden in hun leven, hun hart, hun huwelijk. Of om heel andere redenen. Hoe dan ook, retraiteleider Anish helpt ze met zoeken.

Film: 'Ballon' 

15.30 uur | Theater De Dillewijn
Ankeveen

'Ballon' is het waargebeurde verhaal van twee vrienden die ten tijde van de Koude Oorlog alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te komen. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten.

Kamermuziek 

16.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Wittgenstein Project - kamermuziek met piano à une main. De naamgever van dit ensemble, Paul Wittgenstein, werd tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het oostfront geraakt door een scherpschutter en verloor zijn rechterarm. Dat weerhield hem er niet van zijn carrière als pianist voort te zetten.

Maandag 22 november

Autismesoos Hilversum

19.30 uur | De Geus

Autismesoos Hilversum is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme. Je kunt er terecht voor een gezellig praatje of drankje. De soos is elke vierde maandagavond van de maand in wijkcentrum de Geus. Toegang gratis. Meer informatie: www.autismesoos.nl.

Dinsdag 23 november

Open Huis

10.00 uur | Het Palet,
Leger des Heils

Een lekkere bak koffie, een goed gesprek, creatieve activiteit of een spelletje doen. Het is allemaal te vinden in de Huiskamer van de Buurt. Onze vrijwilligers ontvangen je vriendelijk. Een open huis voor iedereen.

Inloopochtend 

10.00 uur | Rozenkruis Centrum Hilversum

Van 10.00 tot 12.00 uur is er een inloopochtend bij het Rozenkruis. Thema: Het ontwikkelen van het in-eigen stiltepunt. Info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185. Adres: Koninginneweg 41 Hilversum. Je bent van harte welkom.

Gespreksgroep

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Viore organiseert gespreksgroep 'Als genezen niet meer mogelijk is' voor wie leeft met kanker, het gaat om verwerking en aanvaarding. Kosten € 30,- voor zes bijeenkomsten. Aanmelden@viore.org of viore.org/gespreksgroep-als-genezing-niet-meer-mogelijk-is.

Tacoyo Hilversum

19.00 en 20.00 uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Toegankelijk voor iedereen. Wil je ook een keer meedoen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Lezing 

20.00 uur | Rozenkruis Centrum 

Op dinsdag 23 november om 20.00 uur is er een lezing bij het Rozenkruis getiteld Paracelsus, vernieuwer van de geneeskunde. Info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185. Adres: Koninginneweg 41, Hilversum. Toegang vrij. Je bent van harte welkom.


Woensdag 24 november

Yoga bij ziekte en herstel

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Yoga bij ziekte en herstel, bedoeld voor mensen die leven met kanker. Rustgevende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen aangepast aan ieders mogelijkheden. € 5,- per keer. viore.org/programma/yoga-bij-ziekte-en-herstel of aanmelden@viore.org.

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Open Huis

10.00 uur | Het Palet,
Leger des Heils

Een lekkere bak koffie, een goed gesprek, creatieve activiteit of een spelletje doen. Het is allemaal te vinden in de Huiskamer van de Buurt. Onze vrijwilligers ontvangen je vriendelijk. Een open huis voor iedereen!

Pilates bij ziekte en herstel

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Pilates bij ziekte en herstel. Begeleid door een ervaren pilatesdocent. Elke dinsdagmiddag: 13.30 - 14.30 uur. Info/aanmelden: viore.org/programma/pilates-bij-ziekte-en-herstel, aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Sinterklaas 

14.00 uur | Theater Kleintje Kunst

'Sinterklaas en de stoute bakker'. Vol verwachting klopt ons hart…. Zondag 28 november, 14.00 uur (en bij voldoende belangstelling, ook om 16.00 uur) komt Sinterklaas met z’n pieten weer, traditiegetrouw, naar ons theater voor een bijzonder toneelstukje.

Ombudsteam PvdA Hilversum 

19.30 uur | Lopes Dias

In 10 jaar hebben wij al 1000 mensen kunnen helpen. Om nog meer mensen te kunnen helpen hebben wij besloten om ook een spreekuur te starten in wijkcentrum Lopes Dias. Elke eerste en derde woensdag van de maand. Onze hulp is gratis.

Donderdag 25 november

Open Huis

10.00 uur | Het Palet,
Leger des Heils

Een lekkere bak koffie, een goed gesprek, creatieve activiteit of een spelletje doen. Het is allemaal te vinden in de Huiskamer van de Buurt. Onze vrijwilligers ontvangen je vriendelijk. Een open huis voor iedereen.

Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld ze dan via
Gooiagenda.nl. Wanneer uw activiteit niet door gaat kunt u deze zelf verwijderen of uw tekst wijzigen.