Onderzoek naar autobrand Kupstraat

HILVERSUM De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de autobrand van vorige week in de Kupstraat. Want brandstichting is aannemelijk, laat een woordvoerder van het korps weten. 

In de nacht van dinsdag 9 en woensdag 10 november ging de wagen van een bekende Hilversumse vlogger in vlammen op. “Er zijn meerdere sporen in beslag genomen en aangemeld bij Forensische opsporing. Het voertuig is door een verzekeringstakel opgehaald", is de mededeling.
In de dagen erna heeft de politie met meerdere buurtbewoners gesproken en daarbij zijn enkele getuigen gehoord. De politiewoordvoerder bevestigt dat er een nacht eerder al sprake was van vernieling/poging tot brandstichting aan de auto. “Het bestuurdersraam van het voertuig was ingegooid of ingeslagen. Het voertuig stonk naar benzine. Er is kennelijk getracht om die nacht het voertuig in brand te steken.”


Remmers op één bij GroenLinks 

HILVERSUM Naar eigen zeggen kiest GroenLinks voor een politiek zwaargewicht als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Marleen Remmers is door de kandidatencommissie van de Hilversumse partij op de eerste positie gezet. 

"Marleen is de gedroomde lijsttrekker voor GroenLinks”, stelt Yvonne Pelgrum, voorzitter van de kandidatencommissie. "Zij is een veelzijdig politicus die in de afgelopen twee raadsperiodes zowel ervaring heeft opgedaan in de oppositie als in de coalitie. Daarnaast heeft zij de afgelopen periode als fractievoorzitter een krachtige fractie neergezet en heeft ze laten zien dat GroenLinks een partij is waar in Hilversum rekening mee gehouden moet worden.”
Sinds 2014 zit Remmers in de gemeenteraad. Tot en met maart 2018 als raadslid en vanaf die periode heeft ze het fractievoorzitterschap overgenomen van Jan Kastje, die zij tijdens de verkiezingen qua stemmen versloeg: 1.955 om 1.698.
Hoe de rest van de GroenLinks-kandidatenlijst er exact uitziet, wordt duidelijk op donderdag 25 november. Dan staat de algemene ledenvergadering op de agenda en bepalen de leden de definitieve lijst.