Topdrukte bij GGD-testraten

HILVERSUM De twee testraten van de GGD Gooi en Vechtstreek in Hilversum en Huizen zijn de voorbije week massaal bezocht. De gezondheidsdienst vergroot daarom de komende week de testcapaciteit. 

De voorbije dagen stond er op het terrein op het Havenkwartier al een extra testbus, zodat dagelijks 200 mensen zich konden laten testen. Na deze week kunnen dagelijks 1800 mensen zich in Hilversum en Huizen laten testen. Nu zijn dat er nog 1200 op een dag. Afgelopen week bezochten per dag 1090 mensen de GGD-teststraten, tegenover 757 een week daarvoor. De voorbije dagen bleek het lastig om online of telefonisch een testafspraak te maken. De GGD laat weten dat de afgelopen dagen regelmatig mensen zonder testafspraak in de teststraten verschenen. "De medewerkers kunnen hen helaas niet helpen. De teststraten van GGD Gooi en Vechtstreek kunnen alleen op afspraak worden bezocht."
De GGD meldt verder dat ook het aantal nieuwe besmettingen deze week verder toenam. De afgelopen zeven dagen werden in de regio per dag gemiddeld 223 inwoners positief getest, de week hiervoor waren er 141.