Arno Scheepers, thans wethouder en kersvers VVD-lijsttrekker, vertelt ons de ins en outs van de de plannen van zijn partij voor Hilversum.
Arno Scheepers, thans wethouder en kersvers VVD-lijsttrekker, vertelt ons de ins en outs van de de plannen van zijn partij voor Hilversum. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

VVD wil bij grote bouwprojecten andere verdeling type woningen hanteren

Politiek

Zeker bij grotere bouwprojecten in Hilversum is een andere verdeling van sociale, middeldure en dure woningen nodig. De oplossing voor minder verkeersdruk op de Diependaalselaan ligt op de Noodweg, de aanloopstraten in het centrum moeten ontwikkeld worden en meer investeren in cultuur, evenementen en sport. 

Dit zijn enkele voornemens van de VVD Hilversum. De huidige coalitiepartij heeft deze opgenomen in het verkiezingsprogramma. Wethouder Arno Scheepers, verkozen tot lijsttrekker van de liberalen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar, noemt het een ‘fris, liberaal programma dat Hilversum laat bruisen’. Eigenlijk had hij vanuit zijn optiek moeten zeggen: nog meer laat bruisen. De liberalen zitten immers in het college en dus bestuurlijk al jaren aan het stuur. 

Het enorme tekort aan woningen leeft enorm. Hoewel dit al vele jaren een issue is, is de tijd voor goede, snelle en concrete oplossingen wel echt aangebroken. Als onderdeel van het college - met de VVD-wethouder als frontman - is vanaf eind 2019 tot en met juli 2020..