Jasper van de Heuvel: "In de resterende wedstrijden zal ik nog alles geven; maar daarna is het klaar."
Jasper van de Heuvel: "In de resterende wedstrijden zal ik nog alles geven; maar daarna is het klaar." Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Laatste seizoen voor Hilversum-coryfee Jasper van de Heuvel

Sport

Het hoge woord kwam er deze week uit bij FC Hilversum-verdediger Jasper van de Heuvel. Na de 1-3 verloren wedstrijd tegen VVZ uit Soest wist hij het zeker: “Dit is mijn laatste seizoen. Ik heb er geen plezier meer in, het is mooi geweest.”

Eigenlijk had de 37-jarige Hilversummer vorig jaar maart na de eerste lockdown al een punt achter zijn actieve voetbalcarrière willen zetten. Omdat door corona de twee afgelopen seizoenen niet zijn afgemaakt, liet hij zich overhalen er nog een voetbaljaar aan vast te plakken. “Ik had het beter niet kunnen doen”, aldus Van de Heuvel. “Er is onrust in de ploeg en het loopt niet. We trainen goed en vrijwel altijd voltallig. Maar voor iedere wedstrijd moet ik het de afgelopen maanden uit mijn tenen komen om voor 100 procent  gemotiveerd op het veld te staan. Dat is nu eenmaal mijn instelling. Dat zie ik ook dit seizoen te weinig bij andere spelers en dat irriteert me mateloos. In de resterende wedstrijden zal ik nog alles geve..