Eric Wind (midden) samen met assistent managers Philisantha van Deuren en Dean Catron van Haaster.
Eric Wind (midden) samen met assistent managers Philisantha van Deuren en Dean Catron van Haaster. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘December is onze belangrijkste maand, wij zullen hier doorheen moeten komen’

Coronavirus

De avondlockdown heeft - zeker in de normaliter drukke decembermaand - grote gevolgen voor de Vue Bioscoop op het Marktplein. Desondanks heeft theatermanager Eric Wind begrip voor de beslissing van het kabinet dat ook bioscopen om 17.00 uur moeten sluiten. “Je zou die beslissing maar moeten nemen.”

De Loosdrechter, nu drie jaar werkzaam in de ‘by far leukste bios’, benadrukt dat de Vue in Hilversum zeker niet helemaal dichtgaat en overdag dus ‘gewoon’ open is. “Maar om 17.00 uur moeten we dicht. Dat is ontzettend vervelend. Je kunt minder voorstellingen laten zien. Om 17.00 uur moet ook echt iedereen weg”, waarmee hij aangeeft dat een film tonen vanaf 16.00 uur (dus nog wel voor sluitingstijd) al te laat is. “Dit is een gigantische klap, net als dat het voor de horeca een klap is. En op zich blijft de bioscoopervaring voor de bezoekers hetzelfde, maar dan wel met anderhalve meter afstand en een deels gevulde zaal.”