Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversum blijft bij standpunt: geen reden om nieuwbouw Silverpoint te weigeren

Buurt & wijk

De uiterste poging van Democraten Hilversum om sloop en nieuwbouw van het Silverpointgebouw tegen te gaan, lijkt op niets te zijn uitgelopen. Nog altijd ziet het college van burgemeester en wethouders geen reden om de plannen voor een acht lagen hoog tellend gebouw met pakweg 150 woningen tegen te houden. 

Dat blijkt uit de beantwoording van het college op de schriftelijke vragen die de eenmanspartij eind oktober stelde. Fractievoorzitter Edwin Göbbels van DH snapte er helemaal niets van dat het college een vergunning zou verlenen voor sloop en nieuwbouw, zoals wethouder Floris Voorink daarvoor had aangegeven na vragen van de PvdA-fractie. De wethouder, die sprak over ongeveer 150 middeldure appartementen, zei toen al dat de vergunningsaanvraag voor Silverpoint ‘op een haar na’ was geveld. 

Desondanks heeft Göbbels nogal zijn bedenkingen bij het plan. Zo vindt hij een gebouw van acht woonlagen veel te hoog - ook volgens de regeltjes binnen de zogenoemde centrumvisie en het voorontwerpbestemmingsplan centrum - en noemt hij zes bouw..