Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum werkt voorlopig niet mee aan plaatsing camera’s in openbare ruimte

Bedrijven

De gemeente Hilversum zal de komende tijd niet actief meewerken aan het plaatsen van camera’s in de openbare ruimte. Eerst vinden er gesprekken plaats met bijvoorbeeld de betrokken ondernemersverenigingen en is er het plan om een zogenoemde uitgangspuntennotitie op te stellen. 

Daaruit moet onder meer duidelijk worden over de diverse soorten van cameratoezicht op of in de openbare ruimte en de rol van de gemeente daarbij. Dat zegt wethouder Karin Walters (privacy) in een reactie van schriftelijke vragen van Democraten Hilversum over dit onderwerp en de zorgen van omwonenden van het Laapersveld/Arenapark over het mogelijk plaatsen van camera’s op dit bedrijventerrein. 

Nu is duidelijk dat Ondernemersvereniging Arenapark & Laapersveld (OVAEL) het project cameratoezicht, bedoeld om ‘een veiliger omgeving te creëren voor pandeigenaren, bedrijven, hun werknemers, bezoekers en de omwonenden’, on hold heeft gezet. Dat betekent, aldus Walters, dat er vooralsnog geen camera’s op dit bedrijventerrein komen e..