Mirjam Kooloos
Mirjam Kooloos Foto: Bastiaan Miché

Leefbaar Hilversum niet op Kieskompas, wel op lijst gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

Van alle politieke partijen in de Hilversumse gemeenteraad, die vier terug meededen aan de verkiezingen, heeft alleen Leefbaar Hilversum nog niet officieel laten weten wie de lijsttrekker namens de lokale partij wordt en of de eenmansfractie überhaupt wel meedoet aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het antwoord op die laatste vraag is ja.

Dat zegt de huidige fractievoorzitter van de partij Mirjam Kooloos. Zij zal ook - zegt zij - de lijst voor de komende verkiezingen aanvoeren. Ook commissielid Jacqueline van Oostveen staat zeer waarschijnlijk op de lijst. Meer namen zijn er - althans officieel - voorlopig niet. De kans is groot dat Ben Bus, jarenlang fractiemedewerker en toen Kooloos ziek was tijdelijk LH-raadslid, niet op de kieslijst staat.

Kooloos en Bus hebben elkaar sinds mei dit jaar niet of nauwelijks meer gesproken. Tijdens de behandeling van kadernota uitte Kooloos, zonder dat vooraf met Bus te bespreken, felle kritiek op het coronabeleid. Hoewel zij zich zelf niet als ‘wappie’ omschreef, was Bus not amused over haar kritiek. Sindsdien heeft Bus geen actieve rol ..