Gerhard van den Top.
Gerhard van den Top. Foto: WATERNET\Jansen18

Hilversummer nieuwe burgemeester

HILVERSUM De gemeenteraad van Hilversum heeft woensdagavond Gerhard van den Top voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hilversum. De Hilversummer wordt daarmee per 16 februari de opvolger van Pieter Broertjes. 

Van den Top is 60 jaar oud, getrouwd en vader van een dochter en een zoon. Op dit moment is hij werkzaam als dijkgraaf bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
Voorzitter Annemarie den Daas van de vertrouwenscommissie - die bestaat uit de fractievoorzitters van tien partijen, bijgestaan door wethouder Annette Wolthers als adviseur, plaatsvervangend gemeentesecretaris Willemijn Groot en raadsgriffier Paul van Ruitenbeek - is blij met de keuze voor de Hilversummer. "De eerste indruk was er een van een kundig en ervaren bestuurder met een relevant netwerk in de regio. We zochten een integere, besluitvaardige verbinder, die ook nog aardig moet zijn. Gerhard van den Top heeft al die eigenschappen in huis. Hij woont in Hilversum, voor hem ook de enige plaats waar hij burgemeester zou willen zijn. Wij geloven dat de rol van burgervader hem goed past en zien uit naar zijn komst in het voorjaar.”
De voordracht van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De burgemeester wordt bij Koninklijk Besluit benoemd. Het is gebruikelijk dat daarbij de voordracht van de gemeenteraad wordt gevolgd.