Diederick Kraaijeveld naast zijn Mus, die vanaf nu te zien is op het gebouw van De Riebeeckgalerij.
Diederick Kraaijeveld naast zijn Mus, die vanaf nu te zien is op het gebouw van De Riebeeckgalerij. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

De Mus van Diederick Kraaijeveld is geland op de Riebeeck

Buurt & wijk

Organisatorisch had het wat meer voeten in aarde dan vooraf gedacht was, maar het geduld is beloond. Diederick Kraaijevelds grootste werk en eerste buitenkunstproject hangt dan echt op de plek van de bestemming: De Mus is geland op het pand van de Riebeeck. 

Het houten werk is maar liefst 6,20 meter bij 5,30 meter en hangt sinds zondag op een dikke twaalf meter hoogte. Vanwege de hoogte en de grootte van de muur moest Kraaijeveld ook wel uitpakken, anders zou de vogel eerder een soort vlieg op de wand lijken. De Mus geldt als blikvanger van de Riebeeckgalerij. Komende donderdag staat de officiële onthulling gepland. Die stond eigenlijk al in november op de agenda, maar toestemming van de Vereniging van Eigenaren (VvE) was er toen nog niet. Dat leverde een maand vertraging op.

Zelf is de maker er maar wat trots op. Het is zijn cadeau aan Hilversum. Voor Kraaijeveld is het een bedankje aan de gemeente, die zo goed voor hem heeft gezorgd. Want de hulp vanuit het raadhuis bij het vinden van een n..