Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Dubbel gevoel bij Gooise scholenkoepels over vervroegen kerstvakantie

Coronavirus

Blij met het besluit om basisscholen eerder te sluiten zijn de enkele onderwijskoepels in ‘t Gooi bepaald niet. Aan de andere kant is er ook begrip. “Scholen zijn brandhaarden. De ene week is het virus bij die school, de andere week weer bij een andere school.”

Dat zegt bestuursvoorzitter Marieke Doddema van Proceon, een scholengroep met zeventien scholen voor het basisonderwijs binnen de regio. Ook zij heeft inmiddels wel meegekregen dat het demissionaire kabinet dinsdagavond definitief bekend maakt dat de basisscholen niet pas een dag voor kerst, maar al eerder dichtgaan. De vraag is nu vooral wanneer de scholen precies dichtgaan (de vrijdag voor of de maandag na het weekend). En geven scholen daarna nog thuisonderwijs en hoe zit het met noodopvang? 

Doddema zal daarom de komende dagen ook zeker contact hebben met de directeuren van alle Proceon-basisscholen, waaronder zes scholen in Hilversum. Op de vraag wat zij van het besluit om de scholen eerder te sluiten vindt, begint zij haar antwoord ..