Henk Blok.
Henk Blok. Foto: Bastiaan Miché

Hilversums Belang heet straks Hilversums Lokaal Belang: partij gaat voor drie zetels

Politiek

Fractievoorzitter Henk Blok van Hilversums Belang heeft - zegt hij althans - nog een poging gewaagd om de vier lokale partijen in de Hilversumse gemeenteraad te verenigen om zo als één partij de komende gemeenteraadsverkiezingen in te gaan. Zonder succes. Nu gaat de partij de verkiezingen in onder een nieuwe naam: Hilversums Lokaal Belang (HLB). 

“Wij van Hilversums Lokaal Belang staan voor een betrouwbaar bestuur dat in een zo vroeg mogelijk stadium afspraken maakt met de Hilversummers en die afspraken dan ook netjes nakomt”, is de boodschap van Blok. Hij gaat ervan uit dat de vier lokale partijen, die dus ook als vier losse partijen de verkiezingen ingaan, samen zo’n 14 van de 37 zetels zullen halen bij de komende verkiezingen. Voor HLB moeten dat er 2 of 3 worden. De partij zal de verkiezingen van maart 2022 ingaan met het duo Henk Blok en Henriette Bijl.

De drie andere lokale partijen in de gemeenteraad zijn Hart voor Hilversum (nu 7 zetels), Leefbaar Hilversum, en Democraten Hilversum (allebei ieder nu 1 zetel). Ook Hilversums Belang heeft 1 zetel. Blok maakte voorheen deel u..