Als redacteur van de Gooi en Eembode werk je aan artikelen voor Extra en de huis-aan-huiskrant.
Als redacteur van de Gooi en Eembode werk je aan artikelen voor Extra en de huis-aan-huiskrant. Foto:

Hilversum De redactie van de Gooi en Eembode zoekt versterking! Daarvoor is Enter Media, uitgever van huis-aan-huismedia in regio ’t Gooi, Weesp en Diemen op zoek naar journalistiek talent uit Hilversum of directe omgeving met interesse voor lokale journalistiek.

Je schrijft spraakmakende artikelen en boeiende achtergrondverhalen voor al onze kanalen, zoals de krant, de website en sociale media. Een vlotte pen is daarbij een belangrijk vereiste, maar kritische diepgang en grote lokale betrokkenheid eveneens. Je weet wat er speelt in de maatschappij, hebt een neus voor journalistiek interessante onderwerpen en weet daar sterke artikelen van te maken. Bovendien ben je iemand die makkelijk een netwerk opbouwt of inmiddels al heeft. 

Ook bureauredactie zal tot je werkzaamheden behoren. Zo weet je perfect invulling te geven aan de plaatsing van content op onze nieuwssites en daaraan gelinkte sociale media. Het redigeren van vaak zeer uiteenlopende teksten hoort daarbij, dus een goede beheersing van het Nederlands (zowel grammaticaal als stilistisch) is een belangrijke vereiste. Voor de invulling van dit journalistieke werk krijg je veel vrijheid, het is niet perse een ‘9 tot 5’-baan. We zoeken een journalist voor minstens 24 uur, maar idealiter voor 32 – 38 uur per week. 

Je komt terecht in een team van enthousiaste en bevlogen journalisten/redacteuren, die worden bijgestaan door freelanceredacteuren, fotografen en studenten van de Hogeschool voor Journalistiek. Als nieuw redactielid word je razendsnel wegwijs gemaakt en draai je vanaf dag één volwaardig mee. Professionaliteit staat voorop, maar gezelligheid en onderlinge behulpzaamheid zorgen binnen onze redactie altijd voor een fijne werksfeer. Enter Media zorgt goed voor haar medewerkers. Een marktconform salaris, opbouw van pensioen en overige secundaire voorwaarden maken deel uit van een compleet arbeidsvoorwaardenpakket op basis van de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. 

Om voor deze mooie functie in aanmerking te komen, moet je minimaal een hbo-opleiding journalistiek of ervaring in een soortgelijke functie hebben. Verder verwachten we dat je goed kunt samenwerken, maar ook zelfstandig aan de slag kunt en initiatief toont. 

Wil je voordat je solliciteert nog wat meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Jolanda de Rijk via 0294 – 410 333 of stuur je CV met motivatie naar jolanda@entermedia.nl.