Koningin Máxima in Cabrio in Soest waar een kleine delegatie uit Hilversum haar verraste met een felicitatiefilmpje.
Koningin Máxima in Cabrio in Soest waar een kleine delegatie uit Hilversum haar verraste met een felicitatiefilmpje. Foto: Set Vexy / Meer Muziek in de Klas

Hilversums muziekfilmpje ontroert koningin Máxima

Met een muziekfilmpje hebben Hilversumse scholieren de jarige koningin Máxima verrast. Hare majesteit was ontroerd door de muzikale productie van de kinderen, die als inleiding geldt voor het in juni te sluiten Muziekakkoord in deze regio.

Tekst Ingmar Meijer, foto: Set Vexy

Al een paar maanden terug bedacht de Hilversumse Nanette Bakker, lid van de stuurgroep van Meer Muziek in de Klas Gooi en Vechtstreek, dat er iets speciaals moest gebeuren voor de introductie van het regionale Muziekakkoord, dat op 16 juni ondertekend wordt in het Muziekcentrum voor de Omroep aan de Heuvellaan. Vlak voor de vijftigste verjaardag van de vorstin vond zij het een alleraardigst idee om de erevoorzitter van dit platform een muzikaal cadeau te geven.
Eind maart zijn de basisscholen in Hilversum en omgeving aangeschreven om een klein muziekstukje te maken voor de jarige koningin. Meer dan dertig groepen hebben een filmpje ingezonden met als Hilversumse inbreng onder meer die van de Violenschool, de Vondelschool, de Wilhelminaschool, De Wilgetoren, de Augustinusschool en de Lorentzschool. Volgens Bakker zijn de groepen kinderen ‘zeer creatief' geweest.
Spannend was het dinsdag 11 mei vooral voor Wilhelminaschool-leerkracht Rick de Jongh en zijn twee groep 8-leerlingen Emma en Julian. Zij mochten als mini-vertegenwoordiging van Hilversum in openluchttheater Cabrio in Soest, waar Máxima te gast was, het felicitatiefilmpje laten zien.
Bakker vindt het een goede zet dat binnenkort handtekeningen van onder meer scholen en muziekscholen worden gezet onder het Muziekakkoord voor de Gooi en Vechtstreek. De stichting Meer Muziek in de Klas wil structureel meer muziekonderwijs in de klas voor de 1,6 miljoen basisscholieren in Nederland. Structureel wil zeggen: wekelijks les van een professionele muziekleraar. Zingen en muziek maken zorgen voor blije kinderen en vrolijkheid en is onder meer goed voor de cognitieve ontwikkeling.