Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren:

- Buurtplatform Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven in Naarden zoekt een secretaris. Als bestuur initieer of stimuleer je activiteiten in de buurt en inventariseer je wat er leeft in de wijk. Je werkt nauw samen met de gemeente. Wil je iets doen voor je eigen buurt? Dan is dit een uitgelezen kans!

- Schuldhulpmaatje Muiden, Muiderberg en Weesp helpt inwoners met financiële problemen d.m.v. gratis adviezen en begeleiding door maatjes. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor ons actief wil zijn op sociale media, met name op Facebook en Instagram, opdat zo veel mogelijk potentiële hulpvragers ons weten te vinden. 

- De Bibliotheek in Bussum is op zoek naar een handige klusser op oproepbasis. Kun jij bouwpakketten in elkaar zetten en kleine klusjes doen zoals reparaties of tl-buizen vervangen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor meer informatie zie www.vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692. Langskomen kan op dinsdag in Bussum (10.00 tot 12.00 uur, Ceintuurbaan 47 in Bussum of op woensdag in Naarden (De Plataan tussen 14.00 en 15.00 uur).


Soepavond in De Plataan

NAARDEN Versa Welzijn heeft elke dinsdagavond gratis soep voor kwetsbare groepen, eenzame mensen en alleenstaanden van jong tot oud én voor mensen die weinig geld te besteden hebben. Iedereen die tijd en zin heeft kan langskomen en meehelpen met kokkerellen. 

Soep met babbeltjes en Aan Tafel zijn projecten van Versa Welzijn die gestart zijn in maart 2021 en mede mogelijk gemaakt zijn door extra coronasubsidie van de gemeente Gooise Meren. Het is bedoeld voor iedereen, want samen eten bindt en verbindt. Versa Welzijn gaat ervan uit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot corona. "We vragen geen QR-code of testbewijs. We gaan ervan uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid kent en neemt", aldus Dolf Adam, opbouwmedewerker bij Versa Welzijn. Meehelpen kan vanaf 15.30 uur. De soep wordt om 17.30 uur opgediend. Aanmelden is verplicht via dadam@versawelzijn.nl.