Met de aanpassingen van de baan hopen de GAC en het college op grote sportevenementen in Hilversum.
Met de aanpassingen van de baan hopen de GAC en het college op grote sportevenementen in Hilversum. Archieffoto: Bastiaan Miché

‘Vernieuwde en gerenoveerde atletiekbaan creëert meerwaarde voor Hilversum’

Politiek

De Gooise Atletiek Club behoort met circa 1600 leden en nog eens 200 trainers en 200 vrijwilligers bij de vijf grootste atletiekverenigingen van Nederland. Echter, de atletiekbaan aan het Arenapark is verouderd. Renovatie is een must, stelt de vereniging. Daar is het Hilversumse college van burgemeester en wethouders (B&W) het mee eens. 

De gemeente Hilversum is eigenaar van de door de vereniging gebruikte atletiekbaan en daarom verantwoordelijk voor het uitvoeren van renovaties en noodzakelijke aanpassingen om te voldoen aan de eisen van veiligheid en wedstrijdgeschiktheid. Maar door het intensieve gebruik door de vereniging en ook door Nike en het ROC is de baan in de herfst van zijn carrière. Dat stellen zowel de verenging, B&W als de Atletiekunie. Zo zou de asfaltconstructie in matige tot slechte staat verkeren. 

Van zes naar acht banen

De Hilversumse politiek bespreekt daarom over twee weken het voorstel om 1.590.000 euro beschikbaar te stellen voor renovatie van de atletiekbaan die bovendien wordt uitgebreid van zes naar acht banen. “De lay-out van de ba..