De Rembrandthof.
De Rembrandthof. Archieffoto: Bastiaan Miché

Schizofrene Hilversumse heeft ‘achteraf diepe spijt’, maar krijgt toch gewoon straf

Politie

Ze schaamde zich vreselijk voor de twee incidenten waarvoor ze dinsdag voor de politierechter in Almere moest verschijnen, liet haar Hilversumse advocaat E. Hoffman weten. De 34-jarige Hilversumse stak vorig jaar februari een stuk papier in de brand in haar kamer in de Rembrandthof. In mei gooide ze bij haar broer een steen door de ruit. 

De vrouw lijdt aan schizofrenie en heeft meerdere psychiatrische problemen. Ze was niet aanwezig tijdens de zitting omdat ze de spanning niet kan verdragen, aldus haar raadsvrouw. De politierechter in Almere vindt dat de Hilversumse ondanks haar problemen wel moet voelen dat er grenzen zijn aan haar gedrag en legde haar een voorwaardelijke straf van 300 euro op. De vrouw was nooit eerder voor soortgelijke zaken veroordeeld.

De Hilversumse, die al zeer lange tijd kampt met psychische problemen, werd het haar allemaal teveel toen ze gedwongen was opgenomen in de Rembrandthof. “Ik wilde daar weg”, zo liet ze later weten. Uit frustratie zette ze de vloerbedekking in brand met een stuk papier en een handdoek. Achteraf had ze enorme spijt. 

Onvermo..