Hoewel De Hertenkamp nog dicht voor publiek is, lopen er rondom het hek dagelijks heel wat kinderen met hun ouders of grootouders.
Hoewel De Hertenkamp nog dicht voor publiek is, lopen er rondom het hek dagelijks heel wat kinderen met hun ouders of grootouders. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘We missen de mensen wel en de dieren missen de mensen ook’

Buurt / wijk

“Rustig”, antwoordt Yvonne Bon op de vraag hoe het is op Kinderboerderij De Hertenkamp. Vanwege de lockdown mag de normaal gesproken goed bezochte kinderboerderij niet open voor publiek. “We vallen onder dezelfde noemer als de dierentuinen, wat coronamaatregelen betreft. Dus geen publiek. Maar we missen de mensen wel. En de dieren missen de mensen ook.”  

Yvonne Bon is al 28 jaar de beheerster van kinder- en zorgboerderij De Hertenkamp in Hilversum. “De dieren worden natuurlijk wel geaaid en geknuffeld door de vaste medewerkers en cliënten, maar dat is lang niet zo veel en zo vaak als wanneer we gewoon open zijn. De dieren moeten ook verzorgd worden in de zin van voeren, water geven, hokken schoonmaken, weiland aanharken. Dan blijft er niet heel veel tijd over om uitgebreid te gaan knuffelen. Als we gewoon open kunnen, krijgen de dieren de hele dag aandacht en een aai over hun bol. Dat missen ze nu en dat merk je aan ze.” 

‘Voor je het weet staat het grote varken weer in het voerhok’