Karen Heerschop: "Ik ben iemand die graag praat, heb snel contact met mensen."
Karen Heerschop: "Ik ben iemand die graag praat, heb snel contact met mensen." Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Verknocht aan Hilversum’ en ‘een doener’

Mensen Zaterdagportret

Ze was jarenlang actief als raadslid en wethouder binnen de Hilversumse politiek, maar het afgelopen decennium was Karen Heerschop toch vooral werkzaam als waarnemend burgemeester van achtereenvolgens Wijdemeren, Zeevang en Beemster. Nu is er weer meer tijd voor andere dingen, al is - zegt zij - even niks doen ook lekker.

Onlangs nam Karen Heerschop, inmiddels 61 jaar, afscheid als waarnemend burgemeester van Beemster. De Hilversumse gaat de geschiedenisboeken in als de laatste burgermoeder van deze gemeente die vanaf 1 januari dit jaar fuseerde met de gemeente Purmerend. Tijdens haar voorlaatste dag - 30 december - was er nog de traditionele tractoroptocht, waarbij toch ook het afscheid van Beemster als zelfstandige gemeente centraal stond.

Heerschop gaf ondanks de coronamaatregelen groen licht voor dit ‘evenement’, maar met een maximum aantal van honderd tractoren. Al snel werd duidelijk dat er drie keer zoveel voertuigen door de verschillende dorpskernen trokken. “Ik gedoogde het. Vervolgens meldde de NOS zelfs dat ‘wat een intiem afscheid had moeten wo..