Impressie van Arenapark scenario 2.
Impressie van Arenapark scenario 2. Foto: Gemeente Hilversum

Politiek Hilversum enthousiast over plan Arenapark, maar wel zonder hoogbouw

Buurt / wijk

Een ruime meerderheid van de Hilversumse politiek ziet het wel zitten om een fors aantal woningen en veel vierkante meters kantoorruimte te realiseren op het vernieuwde Arenapark. Zij steunen de gedachte van een omgeving waar wonen, werken, onderwijs én sport samenkomen.

Dat blijkt woensdagavond tijdens de discussie in de raadscommissie over dat vernieuwde Arenapark. Hierbij kunnen de Hilversumse politiek en ook inwoners hun zegje kunnen doen over de onlangs door het college gepresenteerde scenario’s. In totaal zijn er drie van deze scenario’s. Het college vindt scenario 2 ‘knooppuntontwikkeling met groen midden’ de beste optie. Dit scenario is niet alleen financieel het meest gunstig, al ontbreekt er nog een concrete financiële uitwerking, er komen vooral ook een flink aantal woningen en werkruimtes bij. 

In de nu gepresenteerde plannen is er in scenario 2 straks plek voor maar liefst 1100 woningen en 80.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Even ter vergelijking, de nieuwe woonwijk Anna’s Hoeven telt n..