Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Bastiaan Miché

Taakstraf voor bezit MDMA en wietplantage in pand aan de Neuweg

Politie

Een 42-jarige man uit Hilversum heeft een taakstraf van tweehonderd uur opgelegd gekregen wegens het bezit van bijna 400 gram MDMA, een wietplantage met 133 hennepplanten, diefstal van stroom en 250 gram hennep. Zijn maat, een 54-jarige man uit Bussum, is volgens de politierechter medeplichtig aan de hennepplantage omdat hij de huurder van het pand is en hoorde een taakstraf van honderd uur. 

De politierechter verwijt de mannen: “Dat zij in een woonomgeving gevaarzettend bezig zijn geweest. Waterschade en brand liggen op de loer bij dit soort praktijken.” De twee waren niet aanwezig tijdens de behandeling van hun zaak. 

Op 4 mei 2019 kwam er een anonieme melding binnen dat er in een pand aan de Hilversumse Neuweg een hennepkwekerij zou zijn. Volgens de tipgever verlieten de bewoners, die beiden werkzaam zijn bij een klussenbedrijf, ’s ochtends het pand en kwamen er overdag twee mannen met een hond naar de woning. 

Warmtecamera

Drie dagen later nam een agent een kijkje en zag aan de achterzijde van het pand in de grond een luchtgat waar een wietlucht uitkwam. Er zat een luchtfilter dat een zacht zoeme..