Vertegenwoordigers van SAMAH.
Vertegenwoordigers van SAMAH. Foto: Bastiaan Miché

Hilversums project maakt kans op Appeltje van Oranje 2022

HILVERSUM Elf projecten uit Noord-Holland maken kans op een Appeltje van Oranje 2022. Een van de kanshebbers op een prijs is SAMAH Community uit Hilversum. 

Het Nederlandse publiek kan nog tot en met vrijdag de winkansen van dit project, dat jonge alleenstaande vreemdelingen helpt, vergroten. Er zijn in totaal 39 projecten uit heel het land in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten die ertoe doen voor mensen in onze samenleving. Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Kansengelijkheid voor álle jongeren. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven.

Dankzij deze projecten voelen jongeren dat zij ertoe doen en hoeven zij er niet alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Stemmen kan via stem.oranjefonds.nl.

Een uitgebreid interview met de mensen achter SAMAH staat op Gooieneembode.nl/extra