'Het is ook geen gewone auto'

Vervolg van de voorpagina

Het ongeval van dinsdag waarbij de Ferrari Enzo flink beschadigd raakte, kon rekenen op veel (pers)aandacht. Directeur Sander van den Bey van Kroymans kan zich dat wel voorstellen, zegt hij een dag later. "Ik begrijp dat er veel aandacht voor zo'n dure auto is.”
Van den Bey vertelt dat de auto niet te koop, maar van een klant is. Hoe het met de betreffende medewerker gaat, wil hij niet zeggen. "Degene die gereden heeft, is geschrokken. Dat is een natuurlijke reactie. Het is heel vervelend. Verder is het een verzekeringskwestie. Een expert zal kijken hoe hoog de schade is.”
De telefoon van het aan de Soestdijkerstraatweg gevestigde bedrijf stond dinsdagmiddag roodgloeiend, erkent Van den Bey. "We zijn platgebeld. En mijn telefoon stond ook bol van de appjes. Maar dat begrijp ik wel. Het is ook geen gewone auto. Het is ook zonde als zo'n unieke auto beschadigd raakt. En dat heeft nieuwswaarde.” De Ferrari Enzo is een exclusieve twaalfcilinder-middenmotorsportwagen uit 2002, waarvan er 400 zijn gemaakt.