Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Kordate man die weet wat hij wil en weet hoe het hoort

Mensen Zaterdagportret

Maar natuurlijk kijkt hij als eerste naar wat voor schoenen iemand draagt. Ik voel me wat ongemakkelijk met mijn Palladiums. En dat gevoel wordt bevestigd. Theo Kort, voormalig eigenaar van Kort Shoes in Bussum, heeft niet zo veel met de huidige schoenmode. 

Maar druk maakt hij zich er niet meer om. Na 370 jaar is het doek voor het schoenenhuis gevallen en is de laatste Kort-winkel in Bussum gesloten. “Ja, dat gaat me aan mijn hart.”

Het is een prachtige, koude dinsdagochtend als Theo Kort de deur van zijn schitterende appartement aan het water opendoet. “Kom verder.” De weilanden waar hij en zijn vrouw Joke op uitkijken dampen nog na, een meerkoetje zwemt heen en weer voor de openslaande deuren en de zon verlicht de woning. 

Twee jaar woont het echtpaar er tot grote tevredenheid nu. “Van alle gemakken voorzien en het is een heerlijke plek om te wonen. Kan je je voorstellen hoe we in de zomer ’s ochtends aan het water ontbijten terwijl de zon opkomt?” Aan de muur hangen schilderijen die Joke h..