De herdenkingsbijeenkomst een Avond vol Licht wordt 1 februari om 19.30 uur gehouden op Zuiderhof.
De herdenkingsbijeenkomst een Avond vol Licht wordt 1 februari om 19.30 uur gehouden op Zuiderhof. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Avond vol Licht: ‘Zo belangrijk om juist in deze bizarre periode er voor elkaar te zijn’

Mensen

Als Anita van Loon door burgemeester Pieter Broertjes wordt benaderd voor het organiseren van een jaarlijkse herdenking voor mensen die dierbaren hebben verloren in coronatijd en aan de gevolgen ervan, hoeft de directeur van Uitvaartstichting Hilversum geen moment na te denken. 

Gewend aan snel schakelen en creatief omgaan met op allerlei manieren afscheid nemen, zoekt Van Loon contact met de Raad van Kerken. Het resultaat? Een Avond vol Licht op de bomenweide van Zuiderhof op dinsdag 1 februari. Het zou fantastisch zijn als de opkomst groot is, aldus Van Looon.

Tegelijkertijd weet zij dat deze herdenkingsavond voldoet aan de behoefte die er is om mensen te herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van corona of afscheid moesten nemen van dierbaren tijdens de corona. “Vergis je niet hè, het verliezen van een dierbare gaat momenteel op een heel rare manier. Want iemand vasthouden bij het afscheid nemen gaat zo lastig als je anderhalve meter afstand moet houden. Het doet zoveel mensen verdriet en verbinding zoek..