Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Alarm over mogelijke woningbouw Oude Haven en nadelige gevolgen voor skatebaan

Buurt / wijk

HILVERSUM - De Hilversumse fractie van GroenLinks maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van de skatebaan en het sportveld in de Oude Haven. Er zouden namelijk plannen zijn om de onderste verdieping van de zand- en zoutbunker te verbouwen tot woningen.

In een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders schrijft GroenLinks-raadslid Jos van Drogen zich goed te kunnen voorstellen dat de toekomstige bewoners van deze woningen zich gaan storen aan de aanwezigheid van de skatebaan en het sportveld. “Wij zijn echter van mening dat eventuele verbouwplannen geen gevolgen mogen hebben voor de aanwezige sport- en spelvoorzieningen. Deze zijn sinds de omvorming van de Oude Haven tot stadspark (twintig jaar geleden) aanwezig en worden intensief door de Hilversumse jeugd gebruikt.”

Van Drogen vraagt daarom aan het college of de aanwezigheid van de skatebaan en het sportveld onderwerp van gesprek was tussen de eigenaar/ontwikkelaar en gemeente en was er recent contact over de verbouwplannen met de jongeren die veel gebruik maken van de skatebaan en het sportveld? 

Laatste vraag is hoe het college het belang van de jongeren en de reeds aanwezige sport- en spelvoorzieningen weegt in relatie tot het realiseren van woningen in de zand- en zoutbunker. Van Drogen benadrukt daarbij dat de sport- en spelvoorzieningen in de Oude Haven niet beperkt mogen worden door eventuele bewoning van de zand- en zoutbunker.