De Emmauskerk gaat volgende week dicht.
De Emmauskerk gaat volgende week dicht. Foto: Bastiaan Miché

Hocras is nu testlocatie, Emmauskerk weer dicht

HILVERSUM De vaccinatielocatie aan de Franse Kampweg in Bussum, waar in het verleden de Hocras zat, is sinds woensdag een testlocatie. Aanleiding voor de maatregel is dat de vraag naar (booster)prikken daalt en die naar coronatesten blijft toenemen.

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. De vaccinatielocatie in Bussum was bedoeld om zo snel mogelijk zo veel mogelijk boostervaccinaties te zetten. Nu biedt de vaccinatielocatie aan de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum volgens de gezondheidsdienst voldoende capaciteit om de rest van de (booster)vaccinaties te zetten.
Het gebouw aan de Franse Kampweg in Bussum biedt genoeg ruimte om extra testrijen in te richten en de testcapaciteit opnieuw te vergroten. Daarnaast gaat de tijdelijke testlocatie in de Emmauskerk in Hilversum op 4 februari alweer dicht. Mensen die zich in de regio bij de GGD willen laten testen, kunnen vanaf die datum terecht bij Sijsjesberg in Huizen of aan de Franse Kampweg in Bussum. Bij elkaar opgeteld is hier dagelijks plek voor 2300 tests.
Het aantal besmettingen neemt ook in deze regio fors toe. Afgelopen week werden er gemiddeld 1.120 inwoners per dag positief getest op corona (vorige week 559). Bijna de helft van hen kreeg een dag later een positieve testuitslag.
Afgelopen week zijn de eerste kinderen die dat willen gevaccineerd. In totaal hebben zo'n 20.000 kinderen uit deze regio afgelopen week een uitnodiging gehad om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Zij worden gevaccineerd op de vaccinatielocatie van de GGD op het Havenkwartier in Hilversum. Een basisvaccinatie voor de kinderen bestaat uit twee prikken met een kinderdosis van het vaccin van BioNTech/Pfizer.

Zie Gooieneembode.nl/extra: ruim 1.100 kinderen in Gooi en Vechtstreek hebben inmiddels prikafspraak staan