Het station en Oosterspoorplein.
Het station en Oosterspoorplein. Foto: Gemeente Hilversum

Nieuwe fase voor Bruisend Hart

HILVERSUM De plannen om het gebied rond het Oosterspoorplein op te leuken - ook wel bekend als Bruisend Hart - zijn in een volgende fase beland. Het college van burgemeester en wethouders heeft namelijk de de structuurvisie en de reactienota goedgekeurd.

Tussen 11 november en 10 december 2021 lag de ontwerpstructuurvisie Bruisend Hart, met als voorkeursvariant Groen Plein, ter inzage. Iedereen kon in deze periode zijn of haar reactie en op- en aanmerkingen op deze ontwerpstructuurvisie delen via een zienswijze. Een aantal mensen en organisaties heeft hier gebruik van gemaakt. De reacties gingen met name over de functie en het gebruik van het station, het toekomstig ruimtegebruik, het verkeer, parkeren en de verbinding met de wijk. Wethouder Floris Voorink: "De reacties die we vanuit bewoners van deze wijk hebben mogen ontvangen op de ontwerpstructuurvisie toont wederom de betrokkenheid van deze wijk aan. Een wijk die volop in ontwikkeling is en waarin we regelmatig nauw samenwerken met de bewoners.”
ProRail heeft tot grote verrassing van het college van burgemeester en wethouders ook een zienswijze ingediend. Zij zijn momenteel in afwachting van een onderzoek dat voor de zomer van dit jaar inzage moet geven over de mogelijke gevolgen van het toegenomen aantal reizigers in 2040 op de plannen voor Bruisend Hart. Een tegenvaller, aangezien ProRail eerder aangaf dat het de te verwachten groei van de reizigersaantallen goed kan opvangen in het station en uitbreiding van het station aan de oostzijde niet nodig is. Nu is dat mogelijk anders.

De structuurvisie Bruisend Hart wordt 9 maart ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. In de tweede helft van 2022 wordt het stedenbouwkundig plan opgesteld. Voor meer informatie zie de website 1221.hilversum.nl. Inwoners die vragen hebben, kunnen deze mailen naar 1221@hilversum.nl.