Wim Ruitenbeek.
Wim Ruitenbeek. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Het bijzondere verhaal van zestig jaar carillon tijdens rondleiding in het raadhuis

Cultureel

HILVERSUM - Het Dudok Architectuur Centrum houdt zaterdag 5 maart om 13.00 uur een rondleiding naar de 47 meter hoge toren van het raadhuis met een bezoek aan gerenoveerde carillon.

Een gids van het Centrum vertelt tijdens de rondleiding het bijzondere verhaal van zestig jaar carillon en bezoekers zien en ervaren van dichtbij hoe beiaardier Wim Ruitenbeek het carillon bespeelt. 

Tijdens de renovatie eind vorig jaar kreeg het carillon in de toren van het Hilversumse raadhuis een flinke opknapbeurt. Een rammelend klavier, verouderd draadmechaniek en afgesleten klepels noodzaakten tot groot onderhoud. Tegelijkertijd kreeg het speelhok van de beiaardier een make-over. 

De renovatie van het carillon vormde voor het Dudok Architectuur Centrum de aanleiding om de geschiedenis ervan in beeld te brengen in de tentoonstelling ‘Waar klokken zingen...’. Met historisch (beeld)materiaal, objecten en foto’s van het recent uitgevoerde herstelwerk kunnen bezoekers van de tentoonstelling het verhaal van ruim zestig jaar carillon bekijken.

Aanmelden voor de speciale Carillon-rondleiding op 5 maart 2022 kan via dudokarchitectuurcentrum.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de tentoonstelling en openingstijden van het Dudok Architectuur Centrum. 

Zie ook: Wim Ruitenbeek brengt beiaardmuziek dichter bij de mensen