Rik Cruys is de initiatiefnemer van de petitie.
Rik Cruys is de initiatiefnemer van de petitie. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Petitie door bewoners Liv-Inn Hilversum: ‘Onacceptabel langdurende verbouwing’

Buurt / wijk

Zijn woning aan de Vondellaan in het gebouw De Flank - onderdeel van de Liv Inn Hilversum van ouderenhuisvester Habion - bevalt Rik Cruys nog altijd prima. Desondanks is de 67-jarige Hilversummer not amused over een flink aantal zaken, waaronder de vertraging van de verbouwing. Zijn petitie is al door dertig medebewoners ondertekend. Directeur Peter Boerenfijn van Habion reageert.

Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 12.000 wooneenheden voor ouderen; zelfstandige woningen en wooneenheden in verzorgingshuizen. “Het is onze missie om ouderen een veilig en comfortabel thuis te bieden”, meldt Habion op de eigen website. “Extra aandacht hebben we daarbij voor de kwetsbare ouderen. Bij het beheer en in de ontwikkeling van nieuwe projecten vragen we regelmatig wat ouderen zelf willen en kunnen. Zo komen we uit op nieuwe woonvormen en tevredener wonende ouderen.”

De Boomberg geldt sinds enige tijd als Liv Inn, met als concept dat de bewoners zelf bepalen hoe zij willen wonen en werken. “Dat gaat in kleine stapjes, met vallen en opstaan”, aldus woordvoerder Joost Maas. “Het is ook voor he..