Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversummer stak bewoner Keerpunt-Zuid met mes in zijn hals

Politie

Een 61-jarige Hilversummer is veroordeeld tot achttien maanden celstraf en TBS met dwangverpleging voor poging doodslag. De man stak op 4 juli vorige jaar een bewoner van Keerpunt-Zuid, een woonproject voor thuis- en daklozenopvang in Hilversum met een mes in zijn hals.

De Hilversummer was onder invloed van alcohol en drugs en daarom volgens het vonnis van de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar. Daarnaast lijdt de man aan een persoonlijkheidsstoornis onder meer als gevolg van zijn jarenlange alcohol- en drugsgebruik. 

Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog drie jaar celstraf en TBS met dwangverpleging. De rechtbank komt tot een lagere celstraf, gelet op de wenselijkheid om zo snel mogelijk met de TBS-behandeling te beginnen.

De Hilversummer typeerde twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak het voorval als een ‘domme uit de hand gelopen actie’. Hij zou het slachtoffer die avond hebben opgezocht omdat de man zijn vrienden lastig viel. Met een me..