Afbeelding
Foto: Rick Mandoeng

Museum Hilversum nodigt jongeren uit voor Zilveren Camera Junior fotowedstrijd

Cultureel

HILVERSUM - Voor de zevende keer nodigt Museum Hilversum jongeren uit Nederland uit om mee te doen aan de Zilveren Camera Junior fotowedstrijd. Het is een oproep om ‘Mijn Nieuws!’ te laten zien in een serie van twee of drie beelden of in één enkel beeld. 

Nu de winnaars van De Zilveren Camera zijn bekend gemaakt is het de tijd voor jongeren om mee te doen en foto’s in te sturen voor de jonge fotografieprijs. Het afgelopen jaar zaten er mooie egodocumenten over de natuur in eigen tuin, huisdieren en samen spelende kinderen in de wedstrijd. Maar ook beeldverhalen over de wateroverlast in Zuid-Limburg en de gevolgen van corona.

Meedoen
Meedoen kan voor de leeftijdscategorie 9 tot en met 13 of 14 tot en met 18 jaar. Belangstellenden kunnen foto’s insturen via Instagram met de hashtag #ZilverenCameraJunior2022 of mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl. Meld daarbij de voor- en achternaam, geboortedatum, woonplaats en geef de foto of serie een titel en een korte omschrijving. Jongeren mogen maximaal met drie foto’s of series meedoen. Het moeten foto’s zijn die je dit jaar (2022) hebt gemaakt. Inzenden kan tot en met dinsdag 22 maart.

Deelnemers maken niet alleen kans om winnaar te worden van de Zilveren Camera Junior; er zijn ook mooie prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door Canon en Profotonet. Bijvoorbeeld een printer om eigen foto’s mee af te drukken, een drone of een vergroting van de mooiste foto. Jongeren uit Hilversum maken daarnaast kans op de titel Junior Fototalent Hilversum.

Tips
Iedereen die tips wil bij het maken van een foto en wil leren kijken door de ogen van een prof kan zich opgeven voor een speciale gratis workshop. Belangstellenden nemen hun mobiel of camera mee en gaan op stap met een eerdere winnaar van de wedstrijd. Na afloop kunnen zij hun foto’s meteen insturen voor de wedstrijd #zilverencamerajunior2022. Aanmelden kan voor de eerste workshop met Marjolein Bijpost op 5 maart kan door te mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl. De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.museumhilversum.nl.

Zie ook: Persfoto’s Zilveren Camera weer als eerste in Museum Hilversum te zien