Burgemeester Gerhard van den Top bij CDA-lijsttrekker Gerben van Voorden. Ook op de foto Marleen Remmers van GroenLinks en Jarno Deen van D66.
Burgemeester Gerhard van den Top bij CDA-lijsttrekker Gerben van Voorden. Ook op de foto Marleen Remmers van GroenLinks en Jarno Deen van D66. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Politici lanceren Kieskompas Hilversum

Politiek

‘Inwoners van de gemeente Hilversum moeten voorrang krijgen op de woningmarkt van Hilversum’, ‘de gemeente Hilversum moet extra geld uittrekken voor nieuwe rondwegen’ en ook ‘de gemeente moet het toestaan om op alle daken zonnepanelen te plaatsen, ook als het ten koste gaat van beschermd stads en dorpsgezicht’. 

Het zijn drie van de in totaal dertig stellingen die voorbijkomen op het Kieskompas voor Hilversum. Donderdag lanceerden vertegenwoordigers van elf van de in totaal twaalf partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen medio maart dit Kieskompas. Ze kwamen hiervoor samen in de Burgerzaal van het raadhuis en vulden tegelijkertijd de vragenlijst in. In de meeste gevallen namen de lijsttrekkers van de partijen plaats achter laptop. Alleen bij D66 werd Annette Wolthers vervangen door de nummer 3 op de kandidatenlijst, Jarno Deen. 

Als voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen werkten de lijsttrekkers en Hilversumse jongeren de afgelopen maanden samen met Kieskompas aan het vormgeven van een mooi Kieskompas voor Hilversum. Er staan ..