Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Hilversums stel moet ruim een ton aan teveel betaalde bijstand terugbetalen

Politie

Tegen een 37-jarige man uit Hilversum is een celstraf van 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk geĆ«ist wegens het dealen en het bezit van zowel soft- als harddrugs en bijstandsfraude. Zijn partner de 39-jarige Hilversumse hoorde een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk wegens bijstandsfraude en het bezit van hennep. 

Ze moest huilen toen ze de eis hoorde. Beiden moeten meer dan een ton terug betalen aan teveel betaalde bijstand. Volgens het OM zou het stel al vanaf 2015 samenwonen. De twee ontkennen dit. De Hilversummer verklaarde dat hij tot 2020 een lammer heeft gehuurd. Ook de drugshandel wordt ontkend.

De sociale recherche kreeg in 2018 een anonieme tip binnen dat de Hilversumse samenwoonde en dat zij werkte naast haar uitkering en dit niet zou opgeven. Na eerst onderzoek te hebben gedaan naar onder meer het waterverbruik zou blijken dat er vanaf 2015 water werd gebruikt ter grootte van een gezin met drie kinderen. Op dat moment zou de vrouw alleen met haar twee kinderen wonen. De vrouw stelde dat ze na de breuk met de vader van haar kin..